Scheidsrechterszaken amateurvoetbal Bekijk online versie
Header KNVB
Nieuwsbrief  - oktober 2016
scheidsrechterszaken amateurvoetbal
 
Introductie nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief zal met enige regelmaat, zonder daar een vast moment voor te kiezen, bij je in de mailbox verschijnen. 

Officials in district Noord en Oost kregen voorheen, als zij op de blog geabonneerd waren, de Fluitflits in de mailbox. Om alle officials in het hele land op dezelfde wijze te informeren hebben we ervoor gekozen om deze nieuwsbrief hiervoor te gebruiken. De Fluitflits zal dus niet meer verschijnen.
 
knvb
Rapportage
"Eindelijk scheidsrechters kunnen belonen voor moeilijke beslissingen tijdens moeilijke wedstrijden!" Weten hoe het rapport tijdens seizoen 2016/'17 gelezen dient te worden? Hieronder een nadere uitleg over de wijzigingen in de rapportage die met ingang van dit seizoen zijn doorgevoerd.
Lees verder lees meer
 

Procedure bezwaar en beroep

Sinds het seizoen 2016/'17 is de procedure voor bezwaar en beroep gewijzigd. Een van de wijzigingen is dat het bezwaar en beroep worden via een standaardformulier ingediend moeten worden. Onder deze link vind je de formulieren en andere handige downloads zoals het handboek arbitrage, waarin de procedure voor bezwaar en beroep is beschreven. Toch nog vragen? Neem dan contact op met de medewerker aribtrage van je district.
 
knvb
Fluiten bij blessures
Voetballers hebben recht op een fitte scheidsrechter. Ben je geblesseerd dan verwachten wij dat je niet gaat fluiten.
Lees verder lees meer
 
 
knvb
Reservelijst
Het komt regelmatig voor dat scheidsrechters in het weekend gebeld worden om in te vallen, maar dan toch niet beschikbaar blijken te zijn.
Lees verder lees meer
 
knvb
Inzet officials op lager/hoger niveau
Iedere scheidsrechter is in een groep ingedeeld waartoe een wedstrijdpakket behoort. Net als in voorgaande jaren, kan ook in de nieuwe piramide hiervan afgeweken worden.
Lees verder lees meer
 
knvb
Wisselspelers op DWF
Het komt nog steeds voor dat scheidsrechters ingevallen wisselspelers niet vermelden op het DWF. Een speler die 15 of meer competitiewedstrijden voor een of meer hogere elftallen heeft gespeeld in een seizoen, mag niet meer voor een lager elftal in competitie- en/of bekerwedstrijden spelen. Het is dus van groot belang dat je de wissels op het DWF vermeldt.
 

Gestaakte wedstrijd?

Wanneer -door wat voor omstandigheden dan ook- besloten moet worden een wedstrijd te staken, is het voor het vervolg van de tuchtzaak (bij wanordelijkheden) of van de competitie (restant van de wedstrijd) van groot belang om bijgesloten document goed en volledig in te vullen.

Het rapportformulier gestaakte wedstrijd bevat 2 (!) tabbladen. Op het eerste tabblad wordt onder andere naar de reden gevraagd, op het tweede tabblad moet de informatie opgenomen worden die van belang is voor het uitspelen van de wedstrijd, de zogeheten uitspeelvoorwaarden.

Het ingevulde formulier kan verzonden worden naar de afdeling tuchtzaken van je district (district-tuchtzaken@knvb.nl, bijvoorbeeld west1-tuchtzaken@knvb.nl). 

Klik hier om het rapportformulier gestaakte wedstrijden voor scheidsrechters te downloaden
 
handboek Arbitrage
seizoen 2016'17
wedstrijdwijzigingen
 
knvb
Docent arbitrage KNVB: iets voor jou?
Fluiten is leuk, superleuk zelfs! Dat weet jij als geen ander, want je bent zelf (assistent-) scheidsrechter (geweest). Maar een wedstrijd in goede banen leiden valt of staat met een goede basis: de scheidsrechtersopleiding. 
Lees verder lees meer
 
knvb
Week van de Scheidsrechter
Het zal jullie niet zijn ontgaan: van 1 tot en met 9 oktober is het de Week van de Scheidsrechter. Afgelopen weekend hebben clubs hier massaal aandacht aan gegeven. Ook komend weekend zullen er nog activiteiten zijn. Kijk voor actuele berichten op www.knvb.nl of www.scheids-assist.nl
 
Weekenddienst afgelastingen wedstrijdwijzigingen
 
Wist je dat?
Er veel nieuws en interessante interviews te lezen zijn op knvb.nl/assist 
De vragen en antwoorden van videospelregels die tijdens de landelijke bijeenkomsten en de themabijeenkomsten in de districten zijn behandeld, binnenkort worden gepubliceerd op www.scheids-assist.nl