Scheidsrechterszaken amateurvoetbal Bekijk online versie
Header KNVB
Nieuwsbrief 
scheidsrechterszaken amateurvoetbal
 
knvb
Vier internationals ontvangen FIFA badge 2016
We zijn bijzonder trots dat we ook dit jaar de FIFA-badge weer hebben kunnen uitreiken aan vier internationals.

Van links naar rechts: Bianca Bussem-Scheffers (assistent), Fijke Hoogendijk (assistent), Vivian Peeters (scheidsrechter) en Nicolet Bakker (assistent).  
Lees verder lees meer
 

knvb

Rapportage:

Verschil competenties 2.1, 2.2 en 2.3

Een van de uitgangspunten van het beoordelingssysteem is dat er niet dubbel gestraft mag worden in een beoordeling. Een scheidsrechter mag bij 2.3 niet een mindere beoordeling krijgen voor een identieke situatie die ook al benoemd is bij 2.1 en 2.2. 
Lees verder lees meer
 
 
knvb

Strafcodes: 'Is het nou code 3 of 4?'

De nieuwe strafcodes van de KNVB moeten het overzichtelijker maken voor spelers, trainers, scheidsrechters, clubs en andere betrokkenen wat voor straf er bij welke overtreding hoort. Toch is er soms wat verwarring, met name over code 3 en 4.
Hoe zit dat nou precies?

Lees verder lees meer
 
handboek Arbitrage
seizoen 2015/'16
wedstrijdwijzigingen
 

Wisselspelers op DWF

Het komt regelmatig voor dat scheidsrechters de ingevallen wisselspelers niet op het wedstrijdformulier vermelden.

Een speler die 15 of meer competitiewedstrijden voor een of meer hogere elftallen heeft gespeeld in een seizoen, mag niet meer voor een lager elftal in competitie- en/of bekerwedstrijden spelen. Het is dus van groot belang, dat je de wissels op het digitale wedstrijdformulier vermeldt.
 
knvb

Positie kiezen en volgen

Wat is de juiste positie voor een scheidsrechter bij een spelhervatting? De technische staf kreeg een casus voorgelegd over de positie bij een spelhervatting.
Lees verder lees meer
 


Rapporteur niet zichtbaar, toch een rapport
Sinds november 2015 is het in je Official Portaal zichtbaar bij welke wedstrijden rapporteurs zijn aangesteld. De KNVB heeft hiervoor gekozen om zo transparant mogelijk te zijn over het moment van beoordelen. In sommige situaties kan het echter zo zijn dat er toch een rapporteur op de wedstrijd is aangesteld zonder dat deze vooraf zichtbaar is. Te denken valt bijvoorbeeld aan een mutatie in het weekend. We merken nu dat scheidsrechters het niet zichtbaar zijn van een rapporteur soms aangrijpen om in bezwaar te gaan tegen een uitgebracht rapport. Wij gaan ervan uit dat scheidsrechters iedere wedstrijd hun uiterste best doen om een goede wedstrijd te leiden en dat zij niet anders gaan functioneren als er vermoedelijk een rapporteur aanwezig is. Het niet zichtbaar zijn van een rapporteur is voor de bezwarencommissie dan ook geen reden om een rapport te seponeren.
 

knvb
Fluiten bij blessures
Voetballers hebben recht op een fitte scheidsrechter. Ben je geblesseerd, dan verwachten wij van scheidsrechters dat ze niet gaan fluiten.
Lees verder lees meer
 
 
knvb
Reservelijst
Het komt regelmatig voor dat scheidsrechters in het weekend gebeld worden om in te vallen, maar dan toch niet beschikbaar blijken te zijn. 
Lees verder lees meer
 
Speeldagenkalenders
seizoen 2015/'16
wedstrijdwijzigingen
 
Beschikbaarheid nacompetitie 
De nacompetitie start in het Pinksterweekeinde van 14 / 16 mei 2016 (jeugd, reserve elftallen en standaard elftallen met 12 teams in een poule). Mocht je na half mei momenten hebben waarop je nu al weet dat je niet beschikbaar bent, wil je dat dan vast aangeven in je Official Portal?

Op de volgende dagen kan er nacompetitie gespeeld worden:

Zaterdag 14 mei en maandag 16 mei (Pinksteren)
Dinsdag 17 mei en donderdag 19 mei
Zaterdag 21 mei en zondag 22 mei
Zaterdag 28 mei en zondag 29 mei
Dinsdag 31 mei en donderdag 2 juni
Zaterdag 4 juni en zondag 5 juni
Dinsdag 7 juni en donderdag 9 juni
Zaterdag 11 juni en zondag 12 juni

 
Wist je dat?
er veel nieuws en interessante interviews te lezen is op knvb.nl/assist
wedstrijdofficials maximaal 2 kaarten kunnen bestellen voor de KNVB bekerfinale
Feyenoord - FC Utrecht, die op 24 april wordt gespeeld. De link naar de reserveringssite wordt uiterlijk 25 maart per mail gestuurd.