Nieuwsbrief KNVB ASSIST | oktober 2016 Bekijk online versie
KNVB Assist
KNVB Assist
 
 
knvb
Er kan dit weekend gevoetbald worden op kunstgras
De KNVB begrijpt dat er naar aanleiding van de uitzending van Zembla onrust is over het veilig kunnen spelen op kunstgrasvelden met rubbergranulaat. Tot op heden is uit meerdere onderzoeken van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) echter niet gebleken dat spelen op kunstgrasvelden gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Er kan dit weekend dus gespeeld worden op kunstgras.
Lees verder lees meer
 
 
knvb
KNVB Voorzitterscongres: 'Vol inspiratie terug naar huis'
Het KNVB Voorzitterscongres is bij uitstek het evenement waar voorzitters van amateurverenigingen kunnen leren van collega-bestuurders. Want kennisdeling, dat is essentieel om elkaar te helpen in een tijd waarin vrijwilligers niet voor het oprapen liggen en de jeugd meer te kiezen heeft dan voetbal alleen. “Binnen een vereniging moet je als team samenwerken om het voor de leden en de vrijwilligers zo leuk mogelijk te maken.”
Lees verder lees meer
 

knvb
Massale waardering tijdens Week van de Scheidsrechter
Voetballend Nederland heeft tijdens het eerste weekend massaal aandacht gegeven aan de Week van de Scheidsrechter. Vele (assistent-)scheidsrechter werden door clubs, spelers en begeleiders nog eens extra bedankt voor hun inzet om de wedstrijden in goede banen te leiden.
Lees verder lees meer
KNVB Assist
 
knvb
ING tipt amateurclubs over inkomsten en besparingen

Onlangs verlengde hoofdsponsor én kennispartner ING het sponsorcontract met de KNVB voor een periode van zes jaar. ING is voornemens om het amateurvoetbal in Nederland nóg beter te ondersteunen en vooruit te helpen. In het verlengde daarvan is ING een actie gestart op het platform ING.nl/voetbal waar amateurverenigingen op een laagdrempelige manier nuttige tips kunnen vinden op het gebied van accommodatie, ledenwerving en -behoud en natuurlijk financiën.

Lees verder lees meer
 
 
knvb
Het nieuwe pupillenvoetbal; plezier en ontwikkeling voorop
Wanneer je aan kinderen vraagt wat het leukste aan voetballen is, zeggen zij: scoren, acties maken, veel aan de bal zijn en samen spelen. Als kinderen plezier in het spel hebben, voetballen ze vaker en worden ze steeds beter. In een optimale omgeving leren voetballen zorgt voor een betere ontwikkeling. Je vindt op de speciale pagina over de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen alles over de veranderingen en waarom de KNVB ervan overtuigd is dat het voetbal beter en leuker wordt.
Lees verderlees meer
 
knvb
Museum 'sponsort' jeugd OVC'85
Het is een bijzondere combinatie. Niet de naam van de plaatselijke supermarkt, bakker of slager prijkt op de shirts van voetbalvereniging OVC’85 uit Oosterbeek, maar die van een museum. Het Airborne Museum om precies te zijn.
Lees verder lees meer
knvb
'Onmogelijke' samenwerking meisjesafdeling wérkt
Een samenwerking tussen VV Heeswijk en RKSV Avesteyn. Jarenlang zou het ondenkbaar zijn geweest. En toch is dat precies wat er dit seizoen gebeurt bij de twee verenigingen, waar de meidenafdelingen zijn samengevoegd onder de naam HA en AH. “Deze samenwerking is een zegen voor onze meiden”, ziet meidencoördinator Kristel van Driel.
Lees verder lees meer
 
 
knvb
Registreer e-maildressen van alle leden
Amateurverenigingen opgelet: zorg – mits nog niet gedaan – zo snel mogelijk voor registratie van de e-mailadressen van alle leden. Dit is om meerdere redenen van groot belang, aangezien sinds het seizoen 2014/’15 het informeren over tuchtrechtelijke beslissingen aan de verenigingsleden (alleen) per e-mail verloopt.

Lees verder lees meer
 
Op zoek naar ondersteuning?
Heb je als verenigingsbestuurder behoefte aan ondersteuning? Dan kun je hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt. Zowel bij grote als bij kleine vraagstukken staat hij of zij voor je klaar.
Lees verder lees verder