Bekijk online

Nieuwsbrief special start seizoen

Augustus 2020

Beste vrijwilliger,

We mogen weer en daar zijn we maar wat blij mee! Maar ‘gewoon’ gaan voetballen is er helaas niet bij dit jaar. Het coronavirus is voorlopig nog niet weg, waardoor we allemaal beginnen aan een onzekere periode. Om het seizoen te laten slagen is het nu – meer dan ooit – belangrijk dat KNVB en clubs onderling met elkaar samenwerken. In deze nieuwsbriefspecial delen we tips, adviezen en informatie om jullie te helpen de start van het seizoen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Samen gaan we ervoor om er een geslaagd seizoen van te maken.

Namens alle medewerkers, de ledenraad en directie amateurvoetbal wensen wij iedereen een sportief en gezond seizoen!

De ideale wedstrijddag

Voor iedereen die een rol heeft binnen het voetbal, is de ideale wedstrijddag ‘corona-proof’ uitgewerkt. De visuals geven inzicht in de belangrijkste aandachtspunten gedurende een wedstrijddag voor spelers, trainers, scheidsrechters en bestuurders. Gebruik de visuals ook om de maatregelen onder de aandacht te brengen bij jouw leden en vrijwilligers. Publiceer ze op je website, deel ze via de mail/nieuwsbrief van de club of print ze uit en hang ze zichtbaar op je accommodatie.
Lees verder

Gebruik van kleed- en doucheruimtes

Vanuit de clubs krijgen we veel vragen over het gebruik van de kleed- en doucheruimtes. In dit artikel hebben we een aantal tips/adviezen voor het veilig en verantwoord gebruik maken van de kleed- en doucheruimtes onder elkaar gezet.
Klik voor tips hierover

Op zoek naar inspiratie?

Veel is in deze tijd afhankelijk van de mogelijkheden die een sportaccommodatie biedt. Kijk dus vooral ook naar wat er op jouw locatie mogelijk is en probeer binnen die mogelijkheden creatieve oplossingen te bedenken voor bijvoorbeeld het afhalen van koffie/ thee, wedstrijdbesprekingen, schuilen voor regen en kleedkamergebruik. Ook kun je ter inspiratie bij andere verenigingen navragen welke acties zij hebben ondernomen. Tip: check twitter met de #SamenVooruit voor voorbeelden van andere verenigingen en neem een kijkje op Eén Tweetje, de community waar je met andere vrijwilligers kennis en ervaringen uit kunt wisselen.
Community Eén tweetje

De kans om stappen te maken; opleiden in tijden van corona

Dit seizoen dreigt het opleiden van trainers, bestuurders en scheidsrechters bij veel verenigingen iets meer naar de achtergrond te verschuiven. Begrijpelijk, zeggen twee KNVB-opleidingscoördinatoren, want er moet in deze periode nogal wat extra georganiseerd worden. Toch zien zij nu juist kansen om jezelf te ontwikkelen en een stap voorwaarts te zetten. Lees het interview met Marco Bout, Coördinator Voetbalopleidingen en Werner ter Avest, Coördinator arbitrage- en bestuurdersopleidingen.
Meer informatie

Kijk de webinars terug

Om clubs te ondersteunen bij de opstart van het nieuwe seizoen organiseerden we drie webinars voor bestuursleden en wedstrijdsecretarissen, scheidsrechter en trainers. Je kunt de webinars terugkijken via onze website.
Bekijk hier de webinars

Oproep: check voor vertrek

We roepen clubs op om eigen specifieke protocollen, richtlijnen en eventueel aanvullende informatie duidelijk zichtbaar op de clubwebsite te publiceren. En kijk als je een uitwedstrijd speelt altijd eerst op de website van de tegenstander of daar de richtlijnen van de betreffende vereniging opstaan. Zo niet, bel hen dan vooraf. Wij adviseren: check voor vertrek. Zorg dat je op de hoogte bent hoe e.e.a. geregeld is bij de tegenstander.

FAQ

Antwoorden op de meest gestelde vragen zijn terug te vinden in een uitgebreide FAQ. Die FAQ wordt continue bijgewerkt, bekijk deze dus regelmatig om op de hoogte te blijven.
Veelgestelde vragen over coronavirus en voetbal

Protocollen

Om op veilige en verantwoorde manier te kunnen voetballen zijn er verschillende coronaprotocollen van toepassing. Check deze regelmatig om de hoogte te blijven van de actuele stand van zaken.
Coronaprotocollen

Onze partners...