Het seizoen is weer begonnen Bekijk online versie
Header KNVB
Nieuwsbrief 
het seizoen is weer begonnen
 
De bal rolt weer! Na een welverdiende zomerstop is de competitie in volle gang. Om het seizoen ook als bestuur goed af te trappen, informeren we jullie via deze nieuwsbrief over een aantal belangrijke thema's.
 
Nieuwe duurzaamheidsregeling sportclubs
De Ecotaks-regeling voor sportverenigingen verdwijnt. Per 1 januari 2016 komt er een nieuwe regeling voor in de plaats: de subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties. Het belangrijkste doel van de nieuwe regeling is het stimuleren van duurzaam energiebeleid bij sportverenigingen en –stichtingen om het energieverbruik en de uitstoot van CO2 in Nederland terug te dringen.
Lees verder lees verder
 
knvb
Voldoet jullie kunstgrasveld aan de eisen?
Voor verenigingen die een kunstgrasveld hebben en de eigenaar en/of beheerder daarvan, loont het aandacht te besteden aan de prestaties van dat veld. Het is zelfs een voorwaarde om alle spelers met plezier, veilig en blessurevrij te kunnen laten voetballen. Bovendien bepaalt het of ook na 2018 competitiewedstrijden op het veld mogen plaatsvinden én het leidt tot grote financiële voordelen. 
Lees verder lees meer
 
 
knvb
'Lekker Bezig': gezonde kantines
Een gezond alternatief in de kantine, dat is de insteek van het kantineprogramma ‘Lekker Bezig’. Met dit programma wil de KNVB een gezonde en verantwoorde leefstijl in het amateurvoetbal bevorderen. Gezonde voeding zorgt er immers ook voor dat je fitter bent, meer energie hebt, en het bevordert de prestaties op het veld. Natuurlijk kan het broodje bal blijven bestaan, maar een gezonder alternatief is heel belangrijk.
Lees verder lees meer
 
Let op: controle spelregelbewijs  wedstrijdwijzigingen
 
Blauwe kaart

Met ingang van het seizoen 2014/2015 is de Blauwe Kaart geïntroduceerd bij de D-, E- en F-teams. Na afloop kunnen de teams elkaar hiermee een compliment geven voor een sportief gespeelde wedstrijd. Een kaart om gedrag te belonen in plaats van te straffen, daar bleek veel behoefte aan. Maar liefst 5454 trainers/coaches zijn met de Blauwe Kaart aan de slag gegaan.

‘Zet dit initiatief door!’
Uit de evaluatie blijkt dat de trainers/coaches zeer positief staan tegenover het gebruik van de Blauwe Kaart. Maar liefst 87% is van mening dat de KNVB en Volkswagen dit initiatief moeten doorzetten. Ruim driekwart vindt dat de Blauwe Kaart kinderen bewust maakt van het belang van sportiviteit en respect. Een derde van hen ziet in het eerste seizoen al binnen hun eigen team dat de kinderen zich sportiever gedragen.

Aanmelden seizoen 2015 - 2016 lees verder
 
knvb  
Nieuwe voorwaarden arbeidscontracten
Vanaf 1 juli 2015 gelden er nieuwe voorwaarden voor arbeidscontracten. Daardoor gaan de regels rondom flexibele contracten en het ontslag flink op de schop. Dit is het gevolg van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ). De nieuwe wet heeft ingrijpende gevolgen voor arbeidscontracten met voetballers, trainers en coaches.
Lees verder lees meer
 
knvb
Blijf Helder
De KNVB werkt samen met Heineken en NOC*NSF om verantwoorde alcoholconsumptie te bevorderen. Hier valt nog veel winst te behalen. Zo leeft momenteel slechts 15 procent van de Nederlandse sportverenigingen actief de wettelijke leeftijdsgrens van 18 jaar na. Om hier meer aandacht voor te vragen zijn de betrokken partijen een nieuw initiatief gestart: “Blijf Helder".
Lees verder lees meer
 
Onderzoek visuele spelerspascontrole en 10 minuten tijdstraf
De KNVB streeft naar veilige, sportieve en eerlijke wedstrijden. Twee van de maatregelen die hier een bijdrage aan leveren zijn de visuele spelerspascontrole en de 10 minuten tijdstraf voor spelers in de B-categorie. Aangezien veilige en eerlijke wedstrijden primair een aangelegenheid zijn van de spelers en de scheidsrechter, hebben we beide gevraagd naar het effect en hun ervaringen met de visuele spelerspascontrole en de 10 minuten tijdstraf.
Lees verder lees verder
 
 
wedstrijdwijzigingen
Volg de knvb op facebook volg de knvb op twitter volg d eknvb op youtube